28. 3. 2012.

Trimer za papir

Prvi album sam radila potpuno ručno. Makaze, skalpel i lenjir. Kao što predpostavljam da znate, tako ide veoma sporo, ali na kraju uradi posao :)
Priželjkivala sam jedan trimer da bi mi olakšao i ubrzao rad ali su svi koje sam ja videla bili izvan mog budžeta.
Onaj koji sam potajno priželjkivala imao je i dodatke za bigovanje i perforaciju, ali kada se sabere i oduzme, ovaj novi mali maped je savršen!
Trimere za 1500din nisam videla nigde, a sasvim je odgovarajuće veličine i performansi. :)

26. 3. 2012.

Divne besplatne stvarčice za scrapbook-ovanje

Natela sam ovih dana na ovaj blog i oduševila se! Ko voli vintage stil sigurno će pranaći nešto simpatično za svoje kreacije.
Svi papiri i ostale sitnice koje se nesebično dele na ovom blogu su u visokoj rezoluciji i mogu se štampati, ali i koristiti za neke digitalne kolaže. 
Neki od ovih setova su i na prodaju, ali ih ima dosta koji su za besplatno preuzimanje.
Nadam se da ćete naći nešto interesantno! Klik na sliku odvešće vas do ovog sjajnog izvora papira, razglednica, tagova i sl.
Uživajte!







Do sledećeg čitanja,

Super Anisoptera

21. 3. 2012.

Prvi mini album

Od kada sam započela švrljanje po internetu u potrazi za tajnama scrapbook tehnike, najviše su me privukli takozvani mini albumi.
Mislim da je to pre svega zbog načina pravljenja - od koverata, papirnih kesa i sličnih materijala sa kojima se susrećemo svaki dan, najrazličitijih načina povezivanja stranica međusobno, pa zatim i sa koricama. Zbog mnoštva džepova i mogućnosti za smeštanje skrivenih poruka, tagova i kojekakvih sitnica. Zbog mogućnosti pravljenja mini albuma u albumu, dodavanje čestitkica, kovertica i ostalih zanimljivih stvarčica koje doprinose bogatstvu ovakvih albumčića. Bez obzira na njihov "mini" naziv, mogu biti različitih dimenzija, a sve u zavisnosti od vaših želja i potreba. 
Želeći da probam sve i odmah, krenula sam da pravim tri albumčića u isto vreme, naravno, sva tri na različit način. U jednom momentu sam se našla u nebranom grožđu jer nisam znala na koju ću stranu. Konačno, odlučila sam se da završim prvo ovaj koji ću vam danas pokazati a koji u samoj izradi uopšte nije skup - da sam ga pravila od "originalnih" scrapbook komponenti ko zna koliko bi izašao...ovako, možete ga napraviti bukvalno sa stvarima koje već imate u kući i bez dodatnih troškova.

unapred se izvinjavam zbog kvaliteta fotki, imala sam jako mlo vremena da sve ufotkam :)


13. 3. 2012.

Novi/prvi bušač



Zbog cene ovih spravica do sada nisam imala ni jednu. Tek počinjem, pa sam mislila da mi oni i nisu toliko neophodni. Međutim, tek kada sam krenula sa radom shvatila sam kako bi bilo dobro da imam bar nekoliko osnovnih oblika.

9. 3. 2012.

Pečati u sopstvenoj režiji

Pronalaženje odgovarajućih pečata za izradu scrapbook albuma i čestitki u našem okruženju nimalo nije lako, što predpostavljam da već znate. Naručivanje sa inostranih sajtova je takođe otežano, što zbog naplaćivanja, što zbog isporučivanja. Ukoliko nemate nekoga u inostranstvu onda ste u velikom sosu :)
Međutim, za sve postoji rešenje pa tako i za ovaj problem. 
Ja ih imam nekoliko, pa se pripremite za jedan podugačak post :)

4. 3. 2012.

salvete + pegla = papir za scrapbook

Papir za pečenje, samolepljiva kuhinjska folija, parče belog hamera, salveta i pegla. Šta može da ispadne od svega toga? Svašta!

2. 3. 2012.

Scrapbook u Srbiji?

Pre nekoliko meseci sam počela da se zanimam za scrapbooking. Gledala i čitala različite tutorijale masjtora u ovoj veštini, divila se njihovim albumima, najrazličitijim mogućim pečatima, papirima, bušačima i ostalim sitnicama koje doprinose lepoti i kvalitetu konačnog proizvoda.