2. 11. 2012.

Kutija za recepte

Kuvar za malde domaćice iliti kako organizovati svoje recepte! Veoma lako uz pomoć lepnke, papira, kartona, dva magneta, malo lepka i malo više strpljenja!


Jako dugo sam planirala ovaj projekat i mislim da se na kraju isplatio, iako sam shvatila da sam imala nekoliko propusta, koje ću ipraviti prvom prilikom. Prvobitan plan je bio da za džepove koristim one dugačke "računske" koverte presečene na pola, ali mi se to nije uklapalo u koncepciju zbog boje, tako da sam odlučila da te džepiće napravim sama od natron papira. Pošto volim te natron varijante, odlepila sam kada sam videla ovaj papir u jednoj knjižari.



Kombinacija natrona i zelene - gde ćeš lepše. Zato sam za recopis-kartice koristila tamno zelenu i braon, a sa samo pisanje texta, naravno čist natron papir.
Svaka kartica ima mesto za recept sa obe strane, a ukoliko želite, možete ubaciti i dve ili više kartica u jedan džep. Pošto su vrhovi kartica vidljivi, možete na njima ispisati nazive recepata čisto da ne biste preturali svaki put.
Za ukrašavanje spoljašnosti odlučila sam se za dva cveta koja sam napravila od natron papira, malo tuša u boji i par drvenih perlica, i jednu drvenu pločicu na kojoj je rukom ispisano "Recepti".

Elem, kutija se zatvara uz pomoć magneta (koristite jake magnete za ovo) a kada se otvori ulazite u potencijalno carstvo svakog dobrog kuvara! Gomila pregradica i kartica za vaše najomiljenije recepte. Ovo može biti sjajan poklon za vašu ćerku ili unuku koja počinje da kuva ili za drugaricu koja počinje samostalan život. Poklonite joj vaše najbolje recepte u kutiji koju ste same napravile.
Lepota ovog projekta je u tome što veoma lako možete menjati dmenzije i napraviti kutiju koja popuno odgovara vašim potrebama. Pogotovo ako džepiće napravite sami. ;)
Da ne dužim više, neka fotografije pričaju!

ovako izgleda spolja...

...a ovako iznutra.

...detalji...

...kartice za pisanje recepata 


Ja odoh da napunim moju kutiju receptima i da je premestim na počasno mesto u kuhinji! :)
Nadam se da vam se ovaj projekat dopao, i da vas je inspirisao da napravite nešto slično.

Do sledećeg čitanja
Super Anisoptera

23 коментара:

  1. Prvi put vidim ovako nesto,mnogo je lepo,moze da sluzi i kao ukras u kuhinji na polici a ima i primenu.Odlicno,svaka cast:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bojana hvala najlepše! mislim da je sjajna stvar za imati u kući a i za poklon! :)

      Избриши
  2. Divno ti je ovo! Pokusacu da napravim jedan i sama prvom prilikom :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ideja ti je fenomenalna, a rezultat još bolji :) Zanima me na koji način si spajla ''džepove''?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala milice! džepiće sam spojila jednostvano! malo dvostruko lepoljive trake (ili lepka) po sredini i onda se tako spajaju :) to daje taj efekat "harmonike" :)

      Избриши
  4. Kako je ovo dobro! Oduvala si me i idejom i načinom izrade i krajnjim izgledom kutije. Skidam kapu, pogotovo što si sve od početka do kraja izradila ručno.

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je savrsena ideja, jos savrsenija njena realizacija. Jako mi se svidja tvoj blog, i tvoj talenat. Nesto slicno ja zelim da napravim za momka - naravno, bice kao neki album u pitanju, a ne recepti :)

    Aleksandra

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam na tvoj blog naletela juče/danas preko izazova i slatkiša! :) pregledala sam sve od prvog do poslednjeg posta i moram ti reći da uzvraćam komplimente! za par dana izbaciću novi post sa pravim malim albumom za fotografije(samo da ga dovršim), pa te možda i on inspiriše ;)

      Jovana

      Избриши
  6. Fenomenalan projekat! Odlicno izgleda. :)

    Vanja

    ОдговориИзбриши
  7. Bravo :) Ovo je tako lepo i elegantno... nemam reci :)

    ОдговориИзбриши
  8. Awesome work and super creative! Thank you so much for sharing your projects!

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман21 март, 2014 23:06

    Nedavno sam naletela na tvoj blog, odmah me je ocarao. Fantasticno, svaka cast.
    Samo me zanima kako si napravila kutiju?

    ОдговориИзбриши