9. 11. 2012.

Notesi za mene i njega

Na internetu sam našla sjajan i veoma jednostavno objašnjen tutorijal o bookbinding-u i naravno, morala sam da probam.

Ispostavilo se da je zaista veoma lako, samo treba malo živaca i strpljenja. Koristila sam običan beli A4 papir jer mi je bio pri ruci, ali sam rešila da za naredni put taj običan fotokopir papir obojim kafom i da mu time dam starinski šmek. 

Za sada imam gotova dva ovakva notesa - za mene i njega. Iako su istih dimezija razlikuju se po broju signatura i broju strana u svakoj signaturi. Takođe, jedne korice sam uvila u materijal, dok su druge obučene u šareni papir. Morala sam malo da eksperimentišem :)
Izrada je veoma zabavna i kada uđete u fazon mslim da možete napraviti jedan notes za nešto manje od dva sata - pod uslovom da imate lepak koji se relativno brzo suši.
Nije što sam ih ja pravila, ali mislim da su veoma pedantno urađeni, ali tu ste vi da to potvrdite ili demantujete :) 

Veoma je zabavno to što posle stranice možete da ukrasite pečatima, mastilom, pa čak možete i celu knjižicu da napravite od ukrasnog papira! Možete napraviti bookmark, a i ne morate. Možete na unutrašnjim koricama dodati džepove a možete ih ostaviti takve kakve su. Izborom papira za uvjanje korica i eventualnih ukrasa dobijate neverovatan dijapazon mogućih izgleda vašeg notesa, dnevnika, višenamenske sveščice ili planera. Dakle igrajte se i uživajte!

Evo sličica, a na dnu teksta pronaći ćete i tutorijal koji sam ja pratila! Srećno, i ukoliko rešite da se oprobate - javite rezultate! :)




Do sledećeg čitanja
SuperAnisoptera

12 коментара:

  1. Jako lepo i precizno si ovo uradila! Nisam radila na ovaj nacin, ali sam uspela da sacuvam tutorijal, pa ce jednom doci na red. Hvala! ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ^^ hvala ti! ja sam prvo pomislila da je mnooogo komplikovanije, ali sam iz prvog puta uspela da napravim sve kako treba. zaista je jednostavno, moraš da pokušaš! :)

      Избриши
  2. Zelim i ovo tvoje kreativno resenje da pohvalim, i da te pozovem da ga predstavis i drugim EX YU blogerima na prvom EX YU online okupljanju: http://creactiveallaround.blogspot.com/2012/11/ex-yu-blog-party-pioniri-maleni-in.html.

    Mozes postaviti i neki drugi post, ukoliko zelis.

    Pozdrav, Aleksandra

    ОдговориИзбриши
  3. Oduševljena sam:)))Hvala ti puno na linku i spremam ga! Kada se odlučim , svakako će mi pomoći.Tvoji su doista predivni:))))

    ОдговориИзбриши
  4. devojke hvala vam na divnim rečima! daju mi boost samo tako! ♥

    ОдговориИзбриши