21. 7. 2013.

Mini mini :)

Zdravo dragi moji!
Nadam se da dobro podnosite ovo leto! Kod mene se svašta nešto krčkalo, a konačno evo i dokaza :)
Reorganizovala sam kutak za stvaranje, pa je dosta dugo sve bilo u kutijama te baš i nisam imala mogućnosti da išta pravim, a i ova moja mrdalica u stomaku mi ne da mira, te sam se bazirala na neke druge stvari. Sada je konačno sve na svom mestu, organizovano i obeleženo i krajnje je vreme bilo da se vratim u kolosek!

Predstavljam vam moj Mini Mini album!




Uputstvo za pravljenje baze sam pronašla na nekom od youtube kanala ali ga nažalost nisam zapamtila već na brzinu nacrtala skicu i radila po njoj. Super stvar je što mere možete da prilagodite vašim željama, nije teško, ne uzima puno materijala, a neverovatno je zabavno! I naravno, uvek možete dodati još neki dodatak, džepić ili interaktivnu karticu za fotografije. U tome je lepota scrapbooka!!
Super je za brzinski (a efektan) poklon, ali i za ličnu upotrebu - možete ih napraviti više i objediniti u nekoj kutiji koju napravite za tu namenu. I zaista, ako pripremite sav materijal, možete završiti knjižicu za nekoliko sati.

Ovo je jedan letnji mini, sa vibrantnim bojama i motivima koji asociraju na letovanje!


No, da ne dužim dalje - uživajte u sličicama - ima ih baaaaš puno!  






"Naslovna" strana iliti prvo što vidite! Tu takođe može biti zalepljena neka fotka, ili može biti i prazno - ako ste minimalista kao ja :D





 


Belly band - ne znam kako bih to na srpskom rekla. Isekla sam beli hamer dekorativnim makazama, dodala plavi preko njega taman da ostane vidljiva samo "čipka", nalepila parče tračice koje sam imala i reko dodala deo od lepenke na kome se može napisati naslov albumam, godina i/ili mesto na kome su fotografije nastale.  




Prve dve unutrašnje stranice. Ostavila sam ih prazne pa se fotke i tekst mogu staviti proizvoljno. Takođe, zbog profila albuma izbegavala sam suviše 3D ukrasa, inače ne bi mogao da se zatvori! :)


Kada se otvori leva strana - ukaže se ovaj prizor! Sa i bez kartice u levom džepu.







Leva strana albuma sa dve vertikalna, i jednim malim horizontalnim džepom. U njima su kartice za fotografije ili pisanje uspomena, a naravno iso to se može uraditi i na samu "bazu", ali je mnei nekako uvek krivo da prekrijem taj lepi šareni papir :D



Evo i stranica bez kartica za fotografije/pisanije. Boje su zaista jake i letnje. Meni se kombinacija baš baš dopada!


Evo ufotkano malo bliže, da možete da vidite te šare na papiru! Divno zar ne?



Ovako izgleda centralni deo albuma. Leva i desna strana su simetrične, a ove dve centralne "šarkice" se otvaraju na gore o otkrivaju još mesta za fotke i ostale memorabilije koje želite da priključite fotografijama.








Ispod ovog "polu-džepa" nalaze se dve kartice, manja i veća koje otkrivaju prelep cvetni motiv papira, koji vidite na fotografiji ispod.












Zatim se celo krilce podiže gore...








I otkriva divan jarko zeleni papir!
Evo kako izgleda kada su oba "krilca" podignuta. 






Ono što sam nazvala "polu-džep" je zapravo hamer koji sam dekorativno isekla i zalepila samo po dužoj strani te se ispod mogu udenuti kartice.






Desna strana albuma je kao što sam već rekla odraz u ogledalu.





Sa malom izmenom boja kartica zadenutih za polu-džep. 






       Nema kraja otvaranju!









Kao što sam već rekla, u džepiće mogu da stanu kartice na koje ćete lepiti fotografije, ili pak tagovi na koje ćete koristiti za male "dnevničke" unose o samoj fotografiji ili nečemu što vam je ostalo u sećanju.





Na zadnjoj korici sam napravila džep u koji mogu da se stave "nesvrstane" fotke, memorabilije u vidu ulaznica, računa, ili druge sitnice koje želite da sačuvate. Za početak, ubacila sam nekoliko rezervnih kartica, koje možete rasporediti po vašoj želji unutar samog albuma.







Nadam se da vam se ovaj moj mini mini dopao, a ja verujem da ću se uskoro javiti sa još nekom varijantom - zaista su "zarazni"!




Do sledećeg čitanj
pozdrav od ne-više-tako-mini-mene!


6 коментара: