2. 3. 2012.

Scrapbook u Srbiji?

Pre nekoliko meseci sam počela da se zanimam za scrapbooking. Gledala i čitala različite tutorijale masjtora u ovoj veštini, divila se njihovim albumima, najrazličitijim mogućim pečatima, papirima, bušačima i ostalim sitnicama koje doprinose lepoti i kvalitetu konačnog proizvoda.
Naravno, poželela sam da se pridružim plejadi kreativnih umetnica i umetnika i napravim nešto slično. Napravila sam spisak potrebština i krenula u potragu po knjižarama ali i internetu.

AVAJ!
Zaboravih da živim u zemlji Srbiji gde je gotovo nemoguće doći do bilo kakvog materijala za pomalo "čudne" hobije. Uz konsultaciju nekoliko srapbookerki iz Srbije, shvatila sam da je najbolje korisititi parolu "snađi se". Neke od home made varijanti alata i pribora koji koristimo u scrapbooku pominjaću u narednim postovima, ali za sada želim da poručim svima vama koji ste zainteresovani za ovaj vid ispoljavanja kreativnosti i mašte - MOGUĆE JE!
Potrebno je malo više truda i upornosti ali isplati se! Obiđite gift šop radnje ili cvećare - naći ćete mnoštvo suvog ili papirnog cveća koje možete koristiti za ukrašavanje, kineske radnje za najrazličitije moguće sitnice, pozamanterije za trakice, dugmiće ili čipke, sami napravite svoje pečate i pretvorite običan beli hamer u predivan papir uz pomoć malo streč folije, lepe salvete i pegle!

Prionite na posao! Neka se scrapbook društvo u Srbiji poveća ;)

Do sledećeg čitanja
Super Anisoptera

2 коментара:

  1. Super napisano,zaista treba puno truda da ovde nesto napravimo,ali se isplati,ne toliko u novcima koliko u zadovoljstvu.Samo napred!!!

    ОдговориИзбриши